Intrebari frecvente – calatorii in Delta Dunarii

Intrebari si raspunsuri despre calatorii in Delta Dunarii pentru cei ce doresc sa calatoreasca pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii in deplina siguranta.

Ce sa faceti si ce sa nu faceti delta

Cum ajungeti in delta

Ce sa aduceti cu voi in delta…. si multe altele

Mai jos gasiti raspunsul la cateva din cele mai comune intrebari puse de calatorii in Delta Dunarii

Cum ajungem in Delta Dunarii?

 

 

Cel mai bun reper este orasul Tulcea. Odata ajunsi aici este foarte usor sa gasiti locul de imbarcare Ibis Tours ce se afla la capatul falezei de pe malul Dunarii.

In Tulcea se poate ajunge:

  • de la Harsova pe DN 22A daca veniti din directia Bucuresti – Brasov
  • din Constanta pe E87 ajungeti direct in oras
  • de la Galati dupa trecerea cu bacul puteti urma drumu 22E pana la intersectia cu E87 unde faceti stanga spre Tulcea.
  • de la Braila dupa trecerea cu bacul – pe drumul E87 – Macin – Jijila – Tulcea

Din Tulcea se poate ajunge in 40 de minute la Murighiol pe drumul 222C

 

Ce acte si permise ne trebuie pentru a calatori in Delta Dunarii

 

 

Deoarece Delta Dunarii este Rezervatie a Biosferei dar si un punct de frontiera, accesul pe teritoriul acesteia se face cu urmatoarele documente:

  • act de identitate
  • permis de intrare in Delta Dunarii – eliberat de catre ARBDD (in general Ibis Tours va va solicita datele personale inaintea calatoriei pentru achizitionarea permiselor). Valoarea unui permis de intrare este de 5 Lei/persoana – o zi, 15 Lei/persoana – 7 zile si 30 Lei/persoana/an
  • permis de pescuit – pentru pescarii sportivi  – cu titlu gratuit.

Aceste documente trebuie sa fie asupra dumneavoastra pe tot parcursul calatoriei in Delta Dunarii

Mai multe detalii despre reguli de calatorie in Delta Dunarii puteti gasi pe pagina de internet a ARBDD – www.ddbra.ro 

 

Cum sa vizitam Delta Dunarii?

 

Partea centrala a Deltei Dunarii este in general accesibila numai cu barca. Recomandam calatorilor sa opteze pentru transportul pe apa si sa nu se aventureze cu masina pe digurile ce apar drep drumuri pe unele harti. Riscati sa ramaneti inpotmoliti sau mai rau sa o sfarsiti intr-un canal.

Pentru accesul in satele deltei, puteti utiliza sistemul public de transport dar si cursele rapide private ce s-au inmultit in ultimul timp.

Ce este o barca rapida?

Barcile rapide sunt barci de dimensiuni relativ mici, ce se deplaseaza cu o viteza intre 30 si 60 km/h. Aceste barci sunt de cele mai multe ori inchise si au un parbriz pentru protectie.

Recomandam aceste ambarcatiuni pentru a efectua transferuri rapide catre pensiuni.

Nu recomandam astfel de barci pentru vizitarea Deltei Dunarii. Acestea au devenit o plaga pentru rezervatie datorita inconstientei celor care le conduc fara discernamant. In 2017 aproape ca au fost interzise prin lege.

Daca va respectati si nu doriti ca prezenta dumneavoastra in Delta Dunarii sa aibe un impact negativ asupra mediului va recomandam barci lente (salupe) sau barci rapide descoperite, conduse de persoane responsabile.

Ibis Tours are in dotare si doua barci rapide deschise, pe care le foloseste pentru transferuri sau tururi fotografice. Puteti afla mai multe accesand sectiunea FLOTA din meniu.

Ce este o barca lenta? (Salupa, Vaporas)

O barca lenta este cunoscuta in Delta Dunarii ca salupa. In general sunt de dimensiuni mai mari 8-12m si au o stabilitate mare. Viteza de deplasare este de maxim 16km/h.

Aceste barci lente au de obicei terasa acoperita si sunt dotate cu grup sanitar, ceea ce le face ideale pentru calatorii in Delta Dunarii. 

Ibis Tours detine patru  barci lente despre care puteti citi accesand sectiunea FLOTA din meniu.

Ce este un hotel plutitor?

 

Un hotel plutitor este o ambarcatiune de mari dimensiuni ce se deplaseaza prin Delta Dunarii remorcat de o Salupa Remorcher.

Hotelul plutitor are in general 20 de locuri de cazare in 10 camere duble si toate dotarile la care va puteti astepta din partea unui hotel. Camerele sunt mici dar confortabile, dotate cu baie.

Puteti afla mai multe despre hotelurile plutitoare IBIS TOURS in sectiunea FLOTA din meniu.