Excursie de o zi in Delta Dunarii

Excursie de o zi in Delta Dunarii cu plecare din Tulcea

Excursii de o zi cu data fixa pentru grupuri, Excursii in Delta Dunarii

O excursie de o zi in Delta Dunarii cu plecare din portul Tulcea zilnic la ora 10:00 cu vaporas lent pe un traseu facut special pentru iubitorii de natura – Zona Sireasa – Sontea – Nebunu (zona strict protejata).  Grupul este insotit de un ghid specialist cunoscator al faunei locale.
Optional pranz pescaresc 70 LEI

185 LEI/pers grup de 10 pers

 • Optional pranz pescaresc: 70 lei/pers
 • Ora de imbarcare 10:00
 • Ora de debarcare 17:00

Program excursie de o zi in Delta Dunarii

Acest program se adreseaza iubitorilor de natura care vor sa exploreze si sa inteleaga Delta Dunarii. Excursia de o zi se desfasoara la bordul unui barci de excursii lente, foarte stabila dotata cu umbrar si toaleta. Viteza de deplasare este de 8-10 Km/ora.

Salupa ofera un confort deosebit deoarece este special conceputa pentru excursii si este dotata cu o punte plana pe care sunt asezate scaune confortabile. Datorita stabilitatii ridicate aveti posibilitatea sa va miscati in voie pentru a nu va amorti picioarele. Toaleta de la bordul navei este un avantaj enorm fata de barcile mici.

Grupul este insotit de un ghid bun cunoscator al Deltei Dunarii, al faunei si florei. Este o mare diferenta intre o plimbare cu barca si o excursie ghidata de un profesionist.

Plecarea se face din Tulcea – Port AVAL (vezi detalii mai jos) la ora 10.00. Va rugam sa nu intarziati deoarece barca nu va astepta pe nimeni. Este recomandat sa ajungeti cu minim 15 minute inaintea orei de plecare pentru a avea timp suficient de imbarcare.

Traseul excursie de o zi in Delta Dunarii

Dupa plecarea din port vom calatori pe Dunare (bratul Tulcea) pana la intrarea pe canalul Mila 36. Odata intrati pe acest canal putem spune ca am intrat in Delta Dunarii. Dupa cativa kilometrii vom intra pe canalul Trofilca, un canal ingust foarte luxuriant cu maluri abrupte si copaci inalti. Pe acest canal se pot observa in timpul verii mai multe perechi de Pescarei albastri.

Dupa aproximativ o ora vom iesi din canalul Trofilca in canalul Sireasa si vom face o scurta pauza pe Lacul cu Cotete pentru a admira peisajul si pentru a observa pasarile ce se hranesc frecvent in acst loc. Aici, cu putin noroc, putem observa uneori pelicani la pescuit.

Din canalul Sireasa intram in canalul Sontea pe care vom calatori aproximativ doua ore. In acest timp vom trece pe langa zona stric protejata Nebunu unde putem observa si fotografia diverse specii de pasari, de la Tiganusi, Starci, Egrete, Lebede la pasari rapitoare ca Eretii de Stuf si chiar regele deltei – Vulturul Codalb.

In jurul orei 13:00 vom ajunge la coliba pescareasca unde vom debarca pentru a ne destinde un pic si pentru a servi pranzul pescaresc optional.

Dupa pranz ne vom imbarca din nou pe salupa si vom incepe calatoria inapoi spre Tulcea pe traseul Sontea Veche, Sontea, Sireasa, Canalul Mila 36.

Excursia de o zi in Delta Dunarii se va incheia in jurul orei 17:00 – 17:30.

Echipamentul personal necesar

 • Geaca de ploaie/pelerina
 • O bluza groasa
 • Palarie de soare/caciula
 • Ochelari de soare
 • Crema de protectie solara

Delta Dunarii este un loc special, iar o excursie cu barca este la fel de speciala, pentru a nu avea surprize neplacute va rugam sa luati in serios recomandarea cu privire la echipamentul necesar. Vremea in Delta Dunarii poate fi foarte schimbatoare.

Sfaturi practice

 • Nu aduceti echipament de pescuit deoarece nu este permis pescuitul pe perioada excursiei
 • Nu aduceti animale de companie
 • Nu aruncati deseuri peste bord

Ce putem vedea in Delta Dunarii

Fiind o agentie specializata pe excursii in Delta Dunarii, ornitologice si de studiu al naturii, puteti fi convisi ca va vom arata partile cele mai interesante din zona vizitata. Zonele cu aglomerari de pasari si cu peisaje spectaculoase sunt o prioritate. Delta Dunarii ofera surprize in fiecare anotimp iar pentru a intelege mai bine ce se poate vedea in fiecare sezon si regiune puteti accesa urmatoarele pagini:

 • Primavara in Delta Dunarii
 • Vara in Delta Dunarii
 • Toamna in Delta Dunarii
 • Iarna in Delta Dunarii
 • Delta Dunarii – Zona de nord-vest (Tulcea – Maliuc)
 • Delta Dunarii – Zona centrala (Mila 23 -  Crisan – Caraorman)
 • Delta Dunarii – Zona de est (Periprava – Letea Sulina – Sf. Gheorghe)
 • Delta Dunarii – Zona de sud (Razelm – Sinoe – litoral)
 • Delta Dunarii - informatii generale

Pentru intrebari frecvente puteti gasi cateva raspunsuri pe pagina- Intrebari frecvente - Calatorii in Delta Dunarii

Vezi si  - HARTA SITE - IBIS TOURS 

Pret excursie de o zi in Delta Dunarii

 185 Lei/persoana – grup de minim 10 pers

Pretul include un loc in barca pentru excursia de o zi in Delta Dunarii si un ghid membru al Asociatiei Ghizilor Profesionisti din Delta Dunarii

ora de imbarcare

10:00

ora de DEBARCARE

17:00

Optional

Masa de pranz servita la o coliba de pescari :

70 lei/pers

ATENTIE!! 

Meniul este 100% din peste (bors de peste si peste prajit)!!! Plata se face direct la pescar aceste servicii ne avand legatura cu S.C. IBIS SRL. 

Cei ce nu mananca peste isi pot aduce mancare la pachet

Alege data excursiei

Excursiile de 1 zi in Delta Dunarii sunt disponibile incepand cu data de 15 iunie 2023 si se termina in 15 septembrie 2023

[widgets_on_pages id=”Calendar excursie”]
Daca nu ati decis data in care doriti sa calatoriti si doriti mai multe informatii  puteti sa ne trimiteti un mesaj accesand formularul de contact.

Rezervare si plata

 Rezervarea pentru aceasta excursie se face prin achitarea integrala a tarifului ce poate fi achitat prin banca, cu cardul sau online prin sistemul Eu Platesc. 

Inainte de rezerevare va rugam sa cititi cu atentie programul si  termenii si conditiile. Rezervarea implica acceptarea termenilor si conditiilor.

Traseu excursie de o zi in Delta Dunarii

Locul de imbarcare

Str. Grigore Antipa – Incinta Tulco – la poarta

Mobil: 004-0726-766-103

Email: ibistours@gmail.com

Galerie foto