Excursie la Letea in Delta Dunarii

Excursie la Letea in Delta Dunarii – plecare din Tulcea cu barca rapida la ora 8:30 si retur in jurul orei 18:30. Optional vizita la padurea Letea si pranz pescaresc la Letea. Grupul este insotit de un ghid specialist cunoscator al faunei locale.

Optional:pranz pescaresc 60 Lei/pers

Transport cu caruta in padure: 30 Lei/pers

DE LA – 300 LEI/pers

 • Ora de imbarcare 8:00
 • Ora de debarcare 18:30

Program excursie LA LETEA in Delta Dunarii

Acest program se adreseaza celor care vor sa exploreze si sa inteleaga natura dar si partea culturala a Deltei Dunarii. Excursia Letea  se desfasoara la bordul unei barci rapide, foarte stabila dotata cu umbrar. Viteza de deplasare este de 35 Km/ora pe Dunare si de 10km/h in interiorul Deltei, pe canale si lacuri. 

Barca ofera un confort deosebit deoarece este special conceputa pentru excursii si este dotata cu banchete buretate. Copertina are rolul de a va proteja de soare dar nu si de vant sau ploaie. Va rugam sa cititi cu atentie rubrica cu echipamentul personal necesar pentru excursii cu barci rapide ce se gaseste mai jos.

Grupul este insotit de un ghid bun cunoscator al Deltei Dunarii, al faunei si florei. Este o mare diferenta intre o plimbare cu barca si o excursie ghidata de un profesionist.

Plecarea se face din Tulcea – Capatul Falezei (vezi detalii mai jos) la ora 8:00. Va rugam sa nu intarziati deoarece barca nu va astepta pe nimeni. Este recomandat sa ajungeti cu minim 15 minute inaintea orei de plecare pentru a avea timp suficient de imbarcare.

Traseul excursie la Letea in Delta Dunarii

Dupa plecarea din port vom calatori pe Dunare (bratul Tulcea) pana la intrarea pe Bratul Sulina. Odata intrati pe acest brat v-om continua sa coboram spre Marea Neagra si vom lasa in urma satele – Partizani, Ilgani, Vulturu, Maliuc, Gorgova si Crisan.

La Crisan vom intra pe Dunarea Veche pe care vom naviga pana la intersectia cu Canalul Magearu. Pe acest canal vom naviga foarte incet pentru a admira si fotografia covoarele de nuferi ce se intind de-a lungul malurilor. Aici pot fi observati si faimosii plauri – insule de stuf plutitoare.

In jurul orei 11:00 vom ajunge la Letea unde ne vom debarca. Aici ne asteapta caruta cu care putem optional sa vizitam padurea Letea. Cei ce nu isi doresc aceasta excursie pot sa opeteze pentru o plimbare la pas prin cel mai bine conservat sat pescaresc din Romania.

Pranzul va fi servit la o familie din Letea iar dupa pranz ne vom imbarca din nou in barca si v-om face cale intoarsa pe un traseu putin diferit.

Excursia Letea in Delta Dunarii se va incheia in jurul orei 18:00 – 18:30 in portul Tulcea. 

Echipamentul personal necesar

 • Geaca de ploaie/pelerina
 • O bluza groasa
 • Palarie de soare/caciula
 • Ochelari de soare
 • Crema de protectie solara

Delta Dunarii este un loc special, iar o excursie cu barca este la fel de speciala, pentru a nu avea surprize neplacute va rugam sa luati in serios recomandarea cu privire la echipamentul necesar. Vremea in Delta Dunarii poate fi foarte schimbatoare.

Sfaturi practice

 • Nu aduceti echipament de pescuit deoarece nu este permis pescuitul pe perioada excursiei
 • Nu aduceti animale de companie
 • Nu aruncati deseuri peste bord

Ce putem vedea in Delta Dunarii

Fiind o agentie specializata pe excursii in Delta Dunarii, ornitologice si de studiu al naturii, puteti fi convisi ca va vom arata partile cele mai interesante din zona vizitata. Zonele cu aglomerari de pasari si cu peisaje spectaculoase sunt o prioritate. Delta Dunarii ofera surprize in fiecare anotimp iar pentru a intelege mai bine ce se poate vedea in fiecare sezon si regiune puteti accesa urmatoarele pagini:

 • Primavara in Delta Dunarii
 • Vara in Delta Dunarii
 • Toamna in Delta Dunarii
 • Iarna in Delta Dunarii
 • Delta Dunarii – Zona de nord-vest (Tulcea – Maliuc)
 • Delta Dunarii – Zona centrala (Mila 23 -  Crisan – Caraorman)
 • Delta Dunarii – Zona de est (Periprava – Letea Sulina – Sf. Gheorghe)
 • Delta Dunarii – Zona de sud (Razelm – Sinoe – litoral)
 • Delta Dunarii - informatii generale

Pentru intrebari frecvente puteti gasi cateva raspunsuri pe pagina- Intrebari frecvente - Calatorii in Delta Dunarii

Vezi si  - HARTA SITE - IBIS TOURS 

Pret EXCURSIE LA LETEA

De la 300 Lei/persoana

Pretul include un loc in barca pentru excursia la Letea in Delta Dunarii, un ghid membru al Asociatiei Ghizilor Profesionisti din Delta Dunarii taxa de intrare in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.

ora de imbarcare

8:00

ora de DEBARCARE

18:30 

Optional

Pranz pescaresc servit la o familie din Letea: 70 Lei/pers

Transport la padure cu caruta/masina de safari: 30 Lei/pers (minim 6 persoane)

ATENTIE!! 

Meniul este din peste (bors de peste si peste prajit)!!! Pentru cei ce nu mananca peste putem oferi meniu alternativ daca anuntati din timp.

data excursiei

Acest program este pentru un grup de minim 8 persoane si poate fi organizat la cerere.

Rezervare si plata

Rezervarea se face prin achitarea unui avans de 50 Lei/persoana ce poate fi achitat prin banca, cu cardul sau online prin sistemul Eu Platesc. Diferenta se achita la sosire sau prin aceleasi modalitati de mai sus.

Inainte de rezerevare va rugam sa cititi cu atentie programul si  termenii si conditiile. Rezervarea implica acceptarea termenilor si conditiilor.

Traseu excursie la letea in Delta Dunarii

Locul de imbarcare

Locul de imbarcare

Strada Independentei Nr. 1 - la intrarea in incinta Tulco sau barul Deep 2

Galerie foto